Megerőszakolta saját gyermekét egy borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Törvényszék ezekben a napokban ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2021. áprilisban a kilencéves lánya sérelmére szexuális erőszakot követett el.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2021 áprilisában az édesanya arra kérte a külön háztartásban élő vádlottat, hogy vigye el gyermeküket a közeli településen lévő iskolába. A férfi a gyermekkel kerékpárral indult el, azonban az intézményben a kislányt betegsége miatt nem fogadták, így hazaindultak. Útközben az apa megállt a két település közötti útszakaszon és a gyermek sérelmére szexuális cselekményt végzett.

Hazaérkezésük után a nagymama észlelte, hogy a kislány rosszul van, ruházata szakadt, piszkos és testén csikarási nyomok vannak. Kérdésére a sértett beszámolt a vele történtekről.

A törvényszék a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 10 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna. Megállapította, hogy a vádlott a kiszabott szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek